..niin ahdistaa.

 Ja sehän tuntuu kuin mikään ei voisi sitä helpottaa, eikä se koskaan tule helpottumaan, jossain vaiheessa tuntee kuolevansa ja toisessa toivoo kuolevansa, ettei enää ahdistaisi. Tai sitten ahdistaa lievästi, silleen jäytävästi, ja tuntuu, että se vie kaiken keskittymisen, syö hiljaa sisältä ja alkaa jo ärsyttämään. Ja tällä hetkellä maailmassa on paljon ahdistusta.

Elämäämme vaikuttaa henkilökohtaiset asiamme, ympäristön asiat, yhteiskunnallinen taso sekä maailmanlaajuiset ihmisyyden kysymykset. Täten joskus pahoinvoinnin syytä on vaikea suoraan edes määrittää. Kun yleinen ahdistus liittyy asioihin mihin emme suoraan voi tässä hetkessä vaikuttaa, meidän tulee löytää ne asiat joihin voimme. Ensin täytyy olla hyvällä tavalla itsekäs ja hoitaa oma elämä tasapainoon tekemällä tarvittavat muutokset oman yksilötasoisen hyvinvoinnin eteen.

Oman elämän hahmottaminen palasissa ja tasoissa helpottaa ahdistuksen syiden löytämistä ja tarpeellisten muutosten hahmottamista. Ahdistus alkaa ajan myötä lisäämään väsymystä. Se vaikuttaa unen laatuun, määrään ja sitä kautta pikkuhiljaa kaikkeen meidän elämässä. Joten siinä riittävästi syitä tehdä asialle jotain.

Kun jokin asia painaa mieltä, alkaa se pikkuhiljaa vaikuttamaan kaikkiin elämän sektoreihin. Kuten mikä tahansa epätasapaino millä tahansa elämän sektorilla.

Mielenterveysongelmia pidetään helposti pelottavina asioita, vaikka oikeasti on kyse erilaisista inhimillisistä reakoinneista. Palkinto oman elämän tasapainottamisesta on parantuva olo. Maailma on moninainen. Ihmiset ympärillämme erilaisia. Se mihin voimme vaikuttaa tänään, nyt heti ja tässä, on oma arkemme ja suhtautumisemme asioihin, muutos meissä itsessämme ja omassa elämässämme. Se ei tapahdu hetkessä eikä kaikkineen välttämättä tänään, mutta ajan kanssa, tarkastellessamme ajatuksiamme, tekojamme ja asioita elämässämme me voimme vaikuttaa, itse, omaan onneemme. Jos uskallamme.

Oman elämän tasapainon lopputuote on innostus, onnellisuus ja hyvä elämä. Aika yksinkertaista, vaikka tie siihen onkin haastava ja oman muutoksen vaativa. Me, Kasvajat ry, minä ja rakkaat ihmiset lähelläni, haluamme tarjota sinulle tähän maailman tilanteeseen varioidun yksinkertaisen oman elämän tasapainon tarkastelutyövälineen.

Tässä linkissä muutama yksinkertainen kysymys, otsikko, sinun itsesi pysähtyä elämäsi äärelle, ihan vaan itseäsi varten: Katsaus omaan elämään. Tälle on jatkoa olemassa ja lisää tulossa, mutta jostain on hyvä aloittaa ja jos yhtään ahdistaa, ehkä se alku voi olla tuossa linkissä.

Terveisin Katja ja Kasvajat ry

Ps. Meille kaikille ahdistus on tuttu, siksi tämä. Olemme myös löytäneet tasapainoa, myös siksi teimme tämän.