TYÖNANTAJALLE

Onko työntekijäsi aivan loppu? Väsynyt, jopa uupunut tai jo sairaslomalla? Mietitkö mitä tarjoaisit hänelle tai miten selvittäisit hänen tilannettaan? Vai etkö ole varma? Onko vaikeaa saada kiinni onko ongelmia olemassa ja mitä ne mahtaa olla?

Voit tilata minut työpaikallenne puhumaan jaksamisesta yleisesti tai pyytää minut kartoittamaan yksittäisen työntekijän tilannetta.

Kasvavan tarjoamat palvelut

Luennot työpaikoille 1,5-3 h
Tyhypäivät 4-8 h
Hyvinvointiviikonloput 2 vrk
Lepopäivät 1-3 pv + arvio jatkotarpeista
Kartoitusjaksot 3 pv

Miksi ottaisit minuun yhteyttä?

Jokainen sairasloma on työnantajalle kallis ja työssä oleva väsynytkin työntekijä alkaa olla kustannuskysymys, joten mitä aiemmin asiaan tartutaan sitä turvallisempaa se on yrityksesi kannalta. Ja koska työnantajana olet myös inhimillisessä vastuussa työntekijöiden hyvinvoinnista, varhainen tarttuminen vähentää kaikkien kärsimystä: väsyneen itsensä, työtovereiden sekä palkanmaksajan. 

Joten voit ajatella tätä myös työhyvinvointitoimena. Tietoisuuden lisääminen oman hyvinvoinnin tukemisesta sekä läheisen ja itsen väsymyksen tunnistamisesta on kustannustehokas toimi. Kun työntekijä saa levätä, hengähtää ja kartoittaa tilannettaan väsymyksen ilmetessä, korjaavat toimet voidaan tehdä työn ohessa tai lyhyen poissaolon aikana.

Pitkään kertynyt väsymys johtaa uupumukseen ja uupumus pahimmillaan masennukseen, jolloin työteho ensin alenee tai alkaa aiheuttaa virhearviointeja työnteossa ja usein johtaa pitkille sairaslomille.

Mitä yrityksellenne tarkoittaa, jos lähetätte meille työntekijän lepäämään?

Me autamme ihmistä hahmottamaan oman elämänsä kokonaisuuden ja käsittelemään ne asiat, jotka omassa sisimmässä häiritsee elämän tasapainoa ja aiheuttaa väsymystä ja/ tai pahaaoloa. Tämä siis saattaa tarkoittaa ihmisen uppoavan hetkeksi muutosprosessiinsa ja sen vaiheet voivat näkyä työpaikalla. Täten teidän olisi jossain määrin hyvä ymmärtää mitä voi olla odotettavissa ja me kerromme siitä teille mielellämme. Me voimme myös olla mukana palavereissa teidän ja työntekijän kanssa tulkkina käynnissä olevalle prosessille.

Me myös autamme ihmistä löytämään oman elämänsä muutoksen tarpeet ja tuemme niiden muutosten toteuttamisessa. Tämä saattaa johtaa myös oman työpaikan mielekkyyden kyseenalaistamiseen, jossa tarvitaan yhteisiä neuvotteluita ja mahdollisesti työn uudelleen järjestelyitä sen sopiessa molemmille osapuolille. Tai työntekijä päätyy työpaikan vaihdokseen, mutta tässäkin on kyse positiivisesta muutoksesta sekä työnantajan että työntekijän näkökulmasta. Pitkään jatkuva epätietoisuus ja jatkuvat tai pitkittyvät sairaslomat ovat suurempi haitta molemmille osapuolille kuin ratkaisu, joka vapauttaa myös työnantajan pikemmin etsimään korvaavan tekijän tarjoamalleen työlle.

2021 Kasvajat ry, Katja Lemberg  / Kaikki oikeudet pidätetään / Sivut teki Heartwaves Design / LUE TÄSTÄ TIETOSUOJALAUSEKKEEMME